200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, una diada diferent, pero els llibres no falten mai a la cita. Vet aca una seleccio de propostes dividides per categories

dating api

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada acordarse la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives blackcupid web mesures de seguretat a causa de la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser nunca fa falta esperar el 23 dabril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per regalar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

olivia jordan dating

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90

Despres dels celebrats relats sobre Plantes dinterior i Defensa propia, Bagunya destilla genialitat en la seva primera novella, a mes duna prosa sulfurica contra el metodo academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, la intelligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Logotipo. 18,90

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch seria convertia en lautor mes jove a guanyar el Llibres logotipo, premi sagac en el llancament de talents. Napalm al cor es la distopia asfixiant i alhora poetica referente a la repressio del obtener en la zona militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 Flamant Premi dHonor de les Lletres Catalanes 2021, lautora de Pedra sobre tartera ja comencava lany amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novella, en que reflexiona referente a lamor i la felicitat en la maduresa a traves dun viudo i duna dona acabats de arrinconar que coincideixen en una classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19

Una decada despres de lexit de Jo confesso lautor de Les veus del Pamano torna amb aquesta novella curta, la mena de fabula no buscada en que un professor de literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb una veina de la infancia, una intriga negra i dosis de drama i dhumor, en un relat que no deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellanaTomas Nevinson

Javier Marias. Alfaguara. 22,90

Aquest genial autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novella un diptic que funciona tambe com el reves de la trama de Berta Isla, la seva novella previo. En caso de que aquella se centrava en lheroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat daquella andanza, senfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit liquidar en una circumstancia concreta.

Los ojos cerrados

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17

En caso de que hi ha la preocupacio que recorre els llibres dEdurne Portela es la sobre lanalisi de la violencia que la novia ha concretat en les accions dETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca a la novella que recull el trauma de la hostilidades Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

Al final siempre ganan las monstruos

Juarma. Blackie B ks. 21

El segell Blackie B ks ens revella aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novella un impactant relat dautodestruccio generacional no gaire allunyat del que cosa va suposar Trainspotting al seu moment. Fill i net sobre temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an acerca de arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a Abrazame inclusive que la vida deje de dar puto asco (Autsaider Comics, 12 ) reuneix la antologia sobre vinyetes satiriques plenes dironia i humor.

Independencia

Javier Cercas Tusquets. 21,90

Cercas ha enviat el seu heroi a lany 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa del passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a lautor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total de llibres de literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,Hamnet

Maggie OFarrell. LAltra Editorial / Asteroide. 23,95

La irlandesa Maggie OFarrell es val de la figura sobre Shakespeare per explicar la historia en el Bardo. Hamnet va ser lunic fill home de lautor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia sobre el trasgo dun pare i el seu fill amb un nom molt semblant Hamlet.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90

La multipremiada Robinson es una de les autores de capcalera del president Obama i la sobre les veus mes respectades sobre lactual literatura nord-americana. Aca recupera un personatge secundari de la seva novella En casa, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona conflicto Mundial, senamora duna afroamericana.

Llum sobre febrer / Luz de febrero

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18

Strout ha decidit recuperar la seva heroina Olive Kitteridge, eternament enutjada i posseidora duna honestedat brutal, ara viuda i necessitada damor, en aquesta nova serie de relats tan honestos i precisos com el llibre precedente que li va reportar el Pulitzer. Es trabajoso nunca imaginar-se lOlive amb els trets de Frances McDormand, que la va encarnar en la excellent miniserie.

List Once, Be Found Everywhere…Business Profile Syndication from www.UBL.org.